1. BLATUL Se separa oaule. Galbenusele se freaca cu apa si zaharul. Se bat albusele spuma tare si se adauga peste galbenuse. Se incorporeaza usor fai
1. BLATUL
Se separa oaule.
Galbenusele se freaca cu apa si zaharul.
Se bat albusele spuma tare si se adauga peste galbenuse.
Se incorporeaza usor faina amestecata cu cacao si praful de copt.
Se pune in forma si se coace 40-45 min.
Se lasa sa se raceasca si se taie o felie din tort care se faramiteaza sau sa taie patrate mici.
2. CREMA
1 borcan compot visine se pune la fiert.
2 plicuri glazura transparenta de tort se amesteca cu putina apa si se toarna peste visine.
Se lasa pe foc amestecand continuu pina incepe sa se inchege.
Se insiropeaza usor blatul.
Se pune inelul in jurul tortului si se toarna compozitia de visine.
Frisca se bate: 200g se toarna peste visinele reci complet. Se pun firimiturile si o parte din frisca. cu cealalta se imbraca tortul si se decoreaza. Se da la rece pina in momentul servirii.
Pofta buna!
Reteta Tort cu visine si ciocolata a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro
Alte retete de tort cu visine gasiti aici:
Tort cu frisca si visine,
Tort cu visine Padurea Neagra,
Tort de ciocolata cu iaurt si visine
Foarte gustoasa si usor de preparat aceasta mancarica.
Spanac cu usturoi verde, la cuptorRetete dietetice Vara, legumele sunt foarte gustoase. Iar din combinatia cu carnea de pui iese un...
Pulpe de pui cu legume la cuptorCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseDescoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Comentarii