Salau marinat

Se spala fileurile, se zvanta, se prajesc in uleiul incins (cate doua minute pe fiecare parte) si se condimenteaza cu sare si zeama de lamaie. Se cu

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 fileuri de salau (a 50 g)
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • zeama de lamaie
  • o telina
  • o lamaie intreaga
  • Pentru marinata: 350 ml otet
  • 350 ml vin alb
  • doua foi de dafin
  • o lingurita piper boabe
  • zahar

Mod de preparare

Se spala fileurile, se zvanta, se prajesc in uleiul incins (cate doua minute pe fiecare parte) si se condimenteaza cu sare si zeama de lamaie.

Se curata telina si se taie felii subtiri, la fel ca si lamaia.

Se ia o forma rezistenta la foc si se aseaza straturi-straturi fileurile de peste, telina si lamaia.

Se pun pe foc otetul, vinul, foile de dafin si boabele de piper. Se gusta de sare si zahar si se lasa sa dea cateva clocote.

Se toarna marinata peste peste, se presara frunze de telina taiate fasii si se lasa 24 de ore la frigider.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori