Se topeste o lingura de unt in tigaie si cind e fierbinte se pun feliile de carne, mai intii pe partea cu prosciutto si apoi pe partea cealalta. Se sc
Se topeste o lingura de unt in tigaie si cind e fierbinte se pun feliile de carne, mai intii pe partea cu prosciutto si apoi pe partea cealalta.
Se scot pe o farfurie, se pune in cap alta farfurie ca sa se pastreze calde si in tigaie se adauga un pic de apa, sau de vin si se amesteca bine ca sa se dizolve toata prajeala care e in tigaie, se adauga unt cit o nuca ca sa se lege sosuletul si gata.
Se aseaza pe farfurie saltimbocca, se varsa sosuletul deasupra si se mananca cu ce garnitura de legume va place.
Feliile se pot face si mai micute ca sa "sara" mai usor in gura (saltimbocca=sari in gura).
Pofta buna!
Reteta Saltimbocca alla romana a fost propusa de Adriana Nicoleta pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vitel gasiti aici:
Friptura de vitel cu sos si cartofi natur,
Escalop de vitel,
Muschi de vitel in sos gorgonzola
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUsor si dietetic!!
Supa din aripioare de pui cu radacinoaseZărzăraşi sau mini papanaşi. Se fac rapid şi sunt foarte gustoşi, mai ales calzi. Eu i-am servit cu miere, dar merg cu...
Zarzarasi cu miereDupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!
Ciorba ruseasca
Comentarii