1. Korinthehle (stafidele) se inmoaie in rom 2. Ouale se „divorteaza" in „galben" si „alb" 3.
1. Korinthehle (stafidele) se inmoaie in rom
2. Ouale se „divorteaza" in „galben" si „alb"
3. În cazul in care avem caise proaspete se spale, se taie in jumatati; Cele din compot se scurg de zeama si se stropesc cu zeama de lamaie
4. Untul se pune intr-un castron si se freaca cu zaharul, coaja de lamaie si sarea
5. Galbenusurile se adauga treptat
6. Se bate bine pana arata cremos; Facem proba cu degetul daca se mai simte zaharul
7. Se adauga macul, korinthele (stafidele) si migdalele (nucile); Se incorporeaza cu o paleta
8. Albusurile se bat teapane
9. Faceti proba cu castronul rasturnat daca sta acolo linistite si nu curg sunt gata
10. Cam acum a venit timpul sa incalzim cuptorul-electric 180 grade, ventilator (umluft) 160 grade, gaz-2; Se incorporeaza foarte usor cu o paleta o parte din albus apoi o parte din faina (pe care am amestecat-o inainte cu amidonul si praful de copt si am cernut-o) pana se termina compozitia
11. Doamnele caise fac o baie in pesmetul de biscuiti si se aseaza frumos in tava, se baga la bronzat in cuptor pentru un timp de cca 35 minute
12. Se lasa la racit, in acest timp se amesteca taria de fructe (sau zeama de la compot) cu gemul de caise se incalzeste putin si daca gemul are fructe in el se piureaza intr-o sita
13. „Prajitura fiind bronzata o ungem cu crema"- adica cu gemul de caise, apoi se pudreaza dupa gust
Pofta buna!
Reteta propusa de Camila
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeO ciorba plina de legume, foarte gustoasa pe care o recomand in zilele de toamna.
Ciorba de legume cu perisoarea) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataEste prima data cand fac chiftele din peste , dar cu siguranta le voi repeta pentru ca mi-au placut tare mult.
Chiftele de ton cu sos de iaurtIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii