Se amesteca 75 ml. apa, 25 g cacao, 115 g ciocolata si se pun pe foc sa se lege, apoi se lasa la racit. Se adauga 6 linguri smantana, 2 linguri esent
Se amesteca 75 ml. apa, 25 g cacao, 115 g ciocolata si se pun pe foc sa se lege, apoi se lasa la racit. Se adauga 6 linguri smantana, 2 linguri esenta menta, si esenta vanilie. Se amesteca 1 3/4 masura zahar si 250 gr unt si 4 oua. Separat se amesteca 3 masuri faina cu 2,5 lingurite praf copt
Peste amestecul de unt se adauga alternativ faina si crema de ciocolata. Se toarna amestecul intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt.
Dupa ce se scoate si se raceste se toarna un strat gros de glazura.
Glazura: Se pun pe foc, mai mult sa se incalzeasca. 100 gr unt, lapte, cacao. Se iau si se adauga zahar pudra 150 grame. Se poate coace in tva rotunda va iesi un tort foarte inalt. Se poate taia in doua si umple cu o crema de cacao sau ciocolata.
Se lasa un timp la rece, iar apoi se serveste la desert.
Alte retete recomandate:
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeDesigur borsul de fasole in regiunea Moldovei se face cel mai des in sezonul rece, si desigur in perioada postului. Si...
Bors cu fasole moldovenesc, ca la mama acasa (de post)Pentru a prepara aceasta reteta de briose cu ciocolata sunt necesare urmatoarele ingrediente: margarina, zahar, oua, lapte,...
Briose cu ciocolataO prajitura absolut delicioasa. Nicio zi fara ciocolata!
Prajitura cu mascarpone si ciocolataIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii