Blat: 1.Se macina biscuitii, se topeste untul, se amesteca impreuna; 2.Se tapeteaza pe fund, ca un blat, cu amestecul de mai sus un vas de tort cu fu
Blat:
1.Se macina biscuitii, se topeste untul, se amesteca impreuna;
2.Se tapeteaza pe fund, ca un blat, cu amestecul de mai sus un vas de tort cu fundul detasabil
3.Se bat cu mixerul frisca, laptele condensat si crema de branza impreuna cu aromele si zeama de lamaie. Compozitia o sa fie mai moale, nu-i bai.
4. Se dizolva cele 10 gr gelatina granule in 60 ml apa fierbinte si se incorporeaza in amestecul de mai sus;
5. Se pune compozitia de frisca peste blatul de biscuiti si se da la rece;
6. Dupa ce s-a intarit compozitia de frisca (la mine s-a intamplat intr-o ora jumate, in reteta spune 3 ore), se procedeaza la facutul jeleului de fructe de padure;
7. Se amesteca zaharul cu fructele de padure pe foc, pana se topeste zaharul.
8. Cand s-a topit, se scurge siropul format si se amesteca cu plicul de Tort Gellee, si se pune pe foc inca 30 de secunde, apoi se amesteca cu fructele la loc
9. Se toarna cu grija, de la distanta mica, peste compozitia de frisca astfel incat sa o acopere uniform si nici sa nu "sparga" frisca.
10. Se mai da la rece pentru 2 ore.
Reteta propusa de Bunny
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanat Cu siguranta aceasta Reteta de tarta cu branza si oua de prepelita va fi pe placul vostru. Se face usor, iar...
Reteta de tarta cu branza si oua de prepelitaIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii