Vermut

Coaja rasa de portocala, coaja de nuci verzi, scortisoara, nucsoara si menta se oparesc cu 200 ml vin. In restul de vin se dizolva zaharul pe foc mic

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 ml vin
  • 180 gr zahar
  • 100 ml alcool de 80 de grade
  • 1 lingura caramel lichid
  • 5 gr coaja de portocala
  • 2-3 gr coaja de nuci verzi
  • scortisoara
  • nucsoara
  • cateva frunze de menta

Mod de preparare

Coaja rasa de portocala, coaja de nuci verzi, scortisoara, nucsoara si menta se oparesc cu 200 ml vin. In restul de vin se dizolva zaharul pe foc mic. Se amesteca apoi cu vinul aromatizat, alcoolul si se toarna in sticle.


Se serveste cu gheata si lamaie sau in cocktailuri. Alte retete culinare:

Socata Limonada Sirop de brad

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza

Pentru ca mai aveam in congelator o bucata de ciolan afumat am facut o ciorbita acrita cu zeanma de varza.

Ciorba de ciolan afumat cu zeama de varza
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos