Vin fiert

Perfect pentru zilele sau serile friguroase de iarna.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l vin rosu
  • Ienibahar – 1 lingurita
  • Cuisoare – 1/2 lingurita
  • Cardamom – 1 lingurita
  • Zahar 100gr
  • 2 batoane scortisoara
  • 90 ml digestiv ( coniac, brandy, lichior)
  • Portocala 1 buc

Mod de preparare

Pune la fiert 1 l de vin la foc mediu si adauga 1 lingurita ienibahar, ½ lingurita cuisoare, 1 lingurita cuisoare, 2 batoane de scortisoara si 100gr de zahar.

Mentineti focul mediu ca sa nu se evapore alcoolul.

Adaugati si portocala taiata in cubulete. Fierbeti pana se topeste zaharul.

Cand s-a topit zaharul luati de pe foc, scoateti batoanele de scortisoara.

In fiecare cana de vin fiert puneti 30 ml de digestiv si apoi turnati vinul fiert.



Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii