Vin fiert

Perfect pentru zilele sau serile friguroase de iarna.

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l vin rosu
  • Ienibahar – 1 lingurita
  • Cuisoare – 1/2 lingurita
  • Cardamom – 1 lingurita
  • Zahar 100gr
  • 2 batoane scortisoara
  • 90 ml digestiv ( coniac, brandy, lichior)
  • Portocala 1 buc

Mod de preparare

Pune la fiert 1 l de vin la foc mediu si adauga 1 lingurita ienibahar, ½ lingurita cuisoare, 1 lingurita cuisoare, 2 batoane de scortisoara si 100gr de zahar.

Mentineti focul mediu ca sa nu se evapore alcoolul.

Adaugati si portocala taiata in cubulete. Fierbeti pana se topeste zaharul.

Cand s-a topit zaharul luati de pe foc, scoateti batoanele de scortisoara.

In fiecare cana de vin fiert puneti 30 ml de digestiv si apoi turnati vinul fiert.



Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa