Reteta Campari Mojito - Reteta video

Astazi m-am gandit sa ofer o alternativa persoanelor care iubesc gustul amarui de Campari, dar si prospetimea data de un Mojito. Este foarte simplu de preparat, tot ce trebuie sa facem este sa inlocuim romul cu campari.

Portii
1
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 ml Campari
  • 1 buc. lime
  • 10 frunze menta
  • 1 lingurita zahar
  • 40 ml apa minerala sau sifon

Mod de preparare

Pentru inceput taie lime-ul pe jumatate si scoate parte alba deoarece este amaruie. Apoi taie jumatatile in 4 sub forma unor felii de pepene. Adauga 5 bucati de lime in pahar si zaharul peste, apoi zdobeste-le cu un pisalog (muddler) pentru a extrage sucul din lime si uleiurile din coaja lui. Dupa ce ai zdrobit lime-ul adauga frunzele de menta. Acum pentru a sparge gheata, o vom pune intr-un prosop curat si o vom lovi cu muddle-ul. Adauga gheata pisata peste frunzele de menta pana la jumatatea paharului. Toarna Campari peste si amesteca cu o lingurita toate ingredientele pentru omogenizare. Completeaza cu gheata pisata si adauga putina apa minerala pentru a face bautura usor acidulata. Decoreaza bautura cu lime si menta proaspata, dupa ce o strivesti usor intre palme, pentru a elibera mai usor aroma din frunze. La final, adauga un pai scurt care sa te tina aproape de aroma proaspata a mentei folosite pentru decor.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide