Reteta Limoncello - lichior de lamai

Limoncello de casa ce poate fi consumat atat ca aperitiv cat si digestiv

Portii
6
Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 12 lamai aproximativ 1 kg
  • 1 lituru alcool cereale peste 60grade
  • 1 kg de zahar
  • 1,5 Litri de apa

Mod de preparare

Preparare :

  1. spalati bine lamaile in apa calduta deoarece este posibil sa fie cerate.

  2. curatati lamaile folosind un peeler sau un cutit cu lama subtire pentru a curata doar coaja galbena, nu si cea alba,

  3. pune cojile intr-un borcan si acopera-le cu alcool inchide borcanul si lasa-l la macerat 3 saptamani in loc intunecat si racoros

  4. dupa 3 saptamani amestecati zaharul cu 1,5 litri de apa fierbinte pana devine sirop

  5. strecoara alcoolul prin tifon apoi amesteca-l cu siropul de zahar si lasa-l la frigider pentru inca doua saptamani

  6. Dupa acest timp strecoara-l, pune-l in sticle curate si pastreaza-l la frigider se consuma bine racit inainte sau dupa masa 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori