Limoncello de casa ce poate fi consumat atat ca aperitiv cat si digestiv
Preparare :
spalati bine lamaile in apa calduta deoarece este posibil sa fie cerate.
curatati lamaile folosind un peeler sau un cutit cu lama subtire pentru a curata doar coaja galbena, nu si cea alba,
pune cojile intr-un borcan si acopera-le cu alcool inchide borcanul si lasa-l la macerat 3 saptamani in loc intunecat si racoros
dupa 3 saptamani amestecati zaharul cu 1,5 litri de apa fierbinte pana devine sirop
strecoara alcoolul prin tifon apoi amesteca-l cu siropul de zahar si lasa-l la frigider pentru inca doua saptamani
Dupa acest timp strecoara-l, pune-l in sticle curate si pastreaza-l la frigider se consuma bine racit inainte sau dupa masa

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii