Chiselita de mere

Se spala si se taie merele, apoi se pun la fiert intr-un litru de apa. Se scurg apoi si se paseaza. Se adauga zahar peste pulpa obtinuta si se pune c

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 250-300 gr zahar
  • 3 linguri amidon
  • 1 l apa
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Se spala si se taie merele, apoi se pun la fiert intr-un litru de apa. Se scurg apoi si se paseaza. Se adauga zahar peste pulpa obtinuta si se pune compozitia pe foc, amestecand continuu, pana da in clocot. Se adauga amidonul dizolvat, siropul in care au fiert merele si se toarna compozitia in cesti.


Se serveste calda.

Alte retete culinare:

Socata Sirop din muguri de brad Iaurt din lapte de soia

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide