Corcodusele rosii sunt delicioase pentru sucuri si nectare!Pentru concurs toamna se numara borcanele
1.Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar,cca 20-30 minute,le foc domol.
2.Dupa ce au fiert se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor din strecuratoare li se indeparteaza samburii si pielitele apoi fructul ramas se da la blender. Se amesteca piureul de fructe cu sucul strecurat, se adauga si restul de zahar si se fierbe din nou, cam 15-20 minute, la foc domol, adunand cu o spumiera, spuma stransa pe marginea craticioarei. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se lasa la rece in frigider, dupa care se poate consuma ca atare,fiind un nectar plin de vitamine, parfumat, racoritor cu un gust usor acrisor. Se poate pastra in sticle etanse si pste iarna!
"De orice se poate lipsi romanul, dar de mancare niciodata.Itinerarul gastronomic, o data stabilit,va fi urmat cu...
Pui SultanicaGem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...
Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa