Nectar de corcoduse

Corcodusele rosii sunt delicioase pentru sucuri si nectare!Pentru concurs toamna se numara borcanele

Portii
8
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de corcoduse coapte
  • 400-500 g Zahar
  • apa cat sa le acopere in craticioara

Mod de preparare

1.Corcodusele spalate si curatate de codite se pun intr-o craticioara si se acopera cu apa rece, apoi se pun la fiert impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar,cca 20-30 minute,le foc domol.

2.Dupa ce au fiert se strecoara sucul ramas, apoi corcoduselor din strecuratoare li se indeparteaza samburii si pielitele apoi fructul ramas se da la blender. Se amesteca piureul de fructe cu sucul strecurat, se adauga si restul de zahar si se fierbe din nou, cam 15-20 minute, la foc domol, adunand cu o spumiera, spuma stransa pe marginea craticioarei. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se lasa la rece in frigider, dupa care se poate consuma ca atare,fiind un nectar plin de vitamine, parfumat, racoritor cu un gust usor acrisor. Se poate pastra in sticle etanse si pste iarna!

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Pui Sultanica

"De orice se poate lipsi romanul, dar de mancare niciodata.Itinerarul gastronomic, o data stabilit,va fi urmat cu...

Pui Sultanica
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa