Sirop concentrat de portocale

Se pune apa la fiert, apoi cand a dat in clocot se adauga zaharul, se lasa pana se topeste, apoi se adauga sucul de portocale si se lasa sa fiarba, a

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 kg zahar
  • 4 pahare suc proaspat de portocale
  • 2 linguri coaja rasa de portocale
  • 1 pahar de apa

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, apoi cand a dat in clocot se adauga zaharul, se lasa pana se topeste, apoi se adauga sucul de portocale si se lasa sa fiarba, amestecand continuu. Se adauga coaja rasa de portocala si se mai lasa sa fiarba 3 minute. Siropul se depoziteaza in sticle.


Din sirop se face o bautura racoritoare, specific persana: se pune intr-un pahar lung, un sfert de pahar sirop de portocale si fara sa se amestece, se toarna peste el apa plata si 3-4 cuburi de gheata.

Alte retete recomandate:

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...