Sirop de casa din fructe de soc

Siropul de casa din fructe de soc este delicios. Siropurile naturale sunt mult mai sanatoase decat fructele din comert. Siropul din fructe de soc nu este toxic, prin fierbere, substanta toxica se elimina.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2
  • 5 kg boabe de soc
  • 10-12 mere
  • 1 litru de apa
  • 800 g zahar

Mod de preparare

Dintre fructele care putem face atat dulceata cat si sirop se numara si cele de soc. Dulceata din fructe de soc o puteti utiliza la diferite dulciuri pe timp de iarna, insa si si siropul contine numeroase vitamine, iar in plus este foarte delicios. Mai jos am scris reteta de sirop din fructe de soc, din care va ies aproximativ 2,5 litri sirop. Poate fi consumat rece, amestecat cu apa (1:3), sau fierbinte.

Se aleg fructe de soc bine coapte, de codite, si se spala bine, in mai multe ape. Spalati merele, le scoateti miezul si le taiati in cubulete.

Puneti atat boabele de soc cat si cubuletele de mere intr-o oala mare, iar peste ele turnati apa.

Fierbeti pentru aproximativ 30 de minute sau pana cand boabele se inmoaie si isi lasa sucul din ele.

Opriti focul si strecurati deasupra unui alt vas, printr-o strecuratoare in care puneti si o panza de tifon.

Se pot pisa usor fructele de suc din strecuratoare cu o lingura de lemn, pana cand din acestea iese tot sucul.

Lasati mai mult timp strecuratoarea deasupra vasului pentru a picura tot sucul din boabe.

Dati vasul cu sirop din fructe de soc pe focul incins si adaugati zaharul.

Amestecati pana cand zaharul este topit in totalitate, apoi indepartati de pe foc.

Turnati siropul fierbinte in sticle sterilizate si inchideti imediat sticlele.

Pastrati sticlele in frigider pentru cateva luni.

Odata ce o sticla este desfacuta, siropul din boabe de soc trebuie sa fie consumat in maxim 1-2 saptamani.

Daca doriti sa preparati dulceata de soc, puteti incerca reteta de aici.


Serviti siropul din fructe de soc atat rece cat si fierbinte.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca