Sirop de fragi

Se strivesc cu mana intr-un castron, fragi, bine copti. La 1 kg de fragi se poate adauga 1/4 de litru de apa. Se storc printr-un tifon des si se toarn

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1l zeama de fragi
  • 1 kg zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Se strivesc cu mana intr-un castron, fragi, bine copti. La 1 kg de fragi se poate adauga 1/4 de litru de apa. Se storc printr-un tifon des si se toarna in tingirea de dulceata, se adauga la 1l de zeama, 1 kg de zahar. Se tine pe foc moale pana se topeste zaharul, se fierbe apoi la foc iute 20 min. Nu se face prea gros, ca sa se poata turna usor in sticle. La fiert se adauga putina zeama de lamaie. Cand este destul de legat se da la o parte, se toarna cald in sticle care se astupa bine. Ca sa nu plesneasca sticla, cat turnam siropul, se infasoara intr-o carpa umeda.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...