Sirop de porumbe

Fructe mici care cresc in tufisuri ,lamarginea padurilor si se culeg toamna, tarziu, dupa prima bruma. Au gust dulce acrisor si o culoare mov -violet. Este bun pentru intarira imunitatii! Seamna la forma si culoare cu afinele, dar sunt acrisoare cu gust un pic strigent si au samburi ca ciresele. Pentru concurs "Toamna se numara borcanele"

Portii
10
Timp pregatire
45 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg de fructe coapte de porumbele (culese in octombrie, dupa prima bruma)
  • 1 kg de zahar

Mod de preparare

Porumbele se curata de codite apoi se spala in mai multe ape reci.Se pun in oala si se acopera cu apa rece cat sa treaca cu 2 cm peste fructe si se pun la fiert cca. 30 minute, pana ce le crapa pielita. Se strecoara de zeama apoi se paseaza bine cu o lingura pana ce scapam de samburi si pielita. Sucul rezultat il mai strecuram inca o data printr-o sita mai deasa,mai adaugam apa cat sa obtinem cam 1 l de lichid, adaugam zaharul si punem la fiert. Cand le presam sucul are un aspect tulbure, dar atunci cand adaugam zaharul, se limpezeste si capata o culoare superba, rubinie. Fierbem siropul cu zahar inca 30 minute, la foc domol,spumad cand si cand cu o spumiera. Siropul este delicios, gustos, un pic acrisor si plin de vitamina C. Se depoziteaza in sticle cu capac etans si se pastreaza la rece,mai multe luni.

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Tree Brownies

Pentru Mos Craciun :) Ne-am jucat astazi putin, spre bucuria Rebecai. Nu sunt spectaculoare, insa incantarea ei a fost...

Tree Brownies
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii