Sirop de zmeura pentru la iarna

Acest sirop de zmeură se poate folosi în multiple moduri - poți să îl adaugi în limonade răcoritoare pentru un plus de savoare, să-l torni peste înghețată sau clătite, să-l folosești ca topping pentru prăjituri sau să îl amesteci în cocktailuri pentru a le conferi o notă fructată.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 kg zmeura
  • 2 kg zahar
  • 2 l apa

Mod de preparare

Se pregateste la fel ca siropul de capsuni. Pulpa fructelor se foloseste pentru pregatirea unui vin de vara.

La strecuratul fructelor pline de seminte cum sunt capsunile, fragii si zmeura, tifonul prin care se scurge sucul se pune totdeauna in doua.

Nu se apasa in timp ce se scurg fructele, pentru ca semintele se strecoara usor prin tifon.

Siropul de zmeura se pastreaza in sticle dezinfectate si calde si se conserva pana la iarna.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Șnițele din piept de pui marinat

  Asa cum v-am mai spus, eu gatesc frecvent snitele. Principalul "client" este iubitul meu si, desi el le...

Șnițele din piept de pui marinat
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos