Sirop din struguri negri

Am luat de la ţară struguri negri şi pentru că s-au zdrobit un pic când i-am adus, i-am transformat în sirop. Mie, această aromă, îmi aminteşte de când eram mică şi cumpăram de la piaţă suc de struguri, noi îi ziceam “strugurel”.

Portii
10
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 2 kg struguri negri
  • 1 l apă
  • 800 g + 100 g zahăr

Mod de preparare

Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi 100 g zahăr.

Se fierbe aprox 30 de minute, până scade un pic. În acest timp, o mare parte din sâmburi se ridică la suprafaţă, iar pieliţele se vor desprinde mai uşor.

Se dă de pe foc, se strecoară lichidul, cu mare grijă, întrucât e fierbinte. Sau îl puteţi lăsa un pic la răcit, ca să îl manevraţi mai uşor.

Lichidul se pune la fiert, într-o cratiţă curată, împreună cu 800 g de zahăr. Se fierbe până se îngroaşă (35-40 de minute).

Timp de pregătire: 30 min

Timp de gătire: aprox 1h 30 min

Porţii: 2 sticle de 1 l

Pofta Buna!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/10/sirop-din-struguri-negri.html

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!