Sirop si dulceata de salcam

Salcamul e o planta foarte aromata, putin folosita in bucatarie, cunoscut fiind pentru miere. Noi va prezentam cum sa faceti sirop din salcam dar si o delicioasa dulceata.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru dulceata de salcam:
  • 2
  • 5 kg flori de salcam
  • 1kg de zahar
  • 1 lamaie
  • 1 plic sare de lamaie
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta de vanilie
  • 3 litri apa
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri conservant
  •  
  • Pentru siropul de salcam:
  • 1
  • 5kg flori de salcam
  • 1kg zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 3l apa
  • 1 plic sare de lamaie
  • Coaja de la o lamaie

Mod de preparare

Preparam siropul de flori de salcam prima data:

4


spalam individual toate florile culese, sau le lasam in apa cel putin jumatate de ora dupa care le clatim. Le punem la fiert ca pentru ceai, si le lasam 20 de minute sa fiarba. Acoperim si lasam ceaiul asa pana a doua zi.

Intr-o oala punem zaharul cu 200ml apa si plicul de sare de lamaie, fierbem 10 minute dupa care adaugam ceaiul concentrat, strecurat in prealabil, coaja de lamaie si lasam la foc mare pana scade la jumatate. Se imbuteliaza in sticle si se pastreaza pentru zilele in care dorim sa ne racorim cu o bautura aromata.

 

Pentru dulceata din flori de salcam:

4

Repetam procedura de spalare a florilor, doar ca de aceasta data le vom desprinde de pe ciorchine. Dupa ce punem zaharul cu putina apa si sarea de lamaie pe foc, adaugam cei 3l de apa si florile de salcam. Dupa aproximativ o ora de fiert la foc mare, adaugam scortisoara, esenta de vanilie si conservantul si mai fierbem 15 minute. Sterilizam borcanele in cuptor, le umplem cu dulceata, si le mai fierbem la cuptor 10 minute la foc mic. Lasam sa se raceasca tot in cuptor.


Siropul de salcam se foloseste in zilele calduroase de vara cu apa rece si gheata, ca o limonada, iar dulceata pentru diferite prajituri sau deserturi

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

Ciorba cu perisoare
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii