Tort aperitiv casuta

Tortul aperitiv in forma de casuta va fi piesa de senzatie la orice masa festiva, indiferent de varsta invitatilor. Aperitivul casuta este si foarte gustos nu doar aspectuos!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru foi:
  • 5 oua
  • 5 lg ulei de masline (merge si altfel de ulei)
  • 4 lg iaurt
  • 12 lg faina
  • sare
  • un varf lingurita bicarbonat.
  •  
  • Pentru umplutura se poate pune orice
  • eu am folosit:
  • pateu
  • branza topita
  • branza de vaca amestecata cu smantana  sicu masline.
  •  
  • Pentru acoperis:
  • salam uscat.

Mod de preparare

Galbenusurile se amesteca cu uleiul ,se pune iaurtul si se amesteca bine ..se pune faina ,bicarbonatul si putina sare, la sfarsit se pun albusurile batute spuma ,se amesteca totul bine bine, eu am amestecat cu mixerul. Jumatate din compozitie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor 15 minute la foc mic. In cealalta jumatate am taiat bucatele de ardei rosu si am copt a doua foaie.

Cele doua foi se taie in cate 4 bucati.

Acum trecem la montat tortul aperitiv casuta.

Pe un platou am pus o foaie mica, am uns foaia cu branza de vaca amestecata cu smantana condimentata cu sare si piper si cu bucatele de masline.

Am pus a doua foaie care are prin ea ardei si am pus un strat de pateu, a treia foaie si un strat de branza topita(branza topita am folosit din aceea baton dar care nu curge, e putin mai tare, se poate folosi si crema de unt cu verdeata), a patra foaie si crema de branza si tot asa am alternat foaie - crema.

Dupa cum se vede,a cincea foaie am pus-o mai mica cu cate 1 cm in parti, in felul asta se formeaza acoperisul si tot asa am scazut din foi pana sus.

Se imbraca toata intr-un strat de branza pentru a o nivela cat mai bine si frumos; normal ar trebuii indreptata cu o branza topita moale, care se intinde usor, dar nu am mai avut asa ca am frecat bine branza de vaca cu smantana. Pe margine de unde am inceput sa scad foile pentru acoperis am pus cate o fasie subtire de foaie ca sa se formeze mai bine acoperisul pe care l-am facut din salam. Se taie salamul feliute subtiri si se pune bucata langa bucata apasand putin pe fiecare ca sa se lipeasca de branza  incepand din partea de jos si acoperind fasiuta de blat.

Tot din salam am taiat gemulete si usa si dintr-o bucatica rulata si prinsa cu scoboitoare am facut hornul.

Pe marginea casutei am pus feliute de masline. E un aperitiv foarte aspectos si se poate orna dupa imaginatie.Pe langa casuta am presarat nuca de cocos verde si am decupat cateva floricele din branza si ardei. Dimensiunile casutei sunt 15 /12 si 15 cm inaltime.

Reteta tort aperitiv "casuta'' a fost propusa de lissa pe forum culinar.ro


Pofta buna!

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba cu perisoare

Baietelul meu adora ciorba de perisoare si de aceea o prepar destul de des. Va voi arata cum o prepar si ce-a iesit ;)

Ciorba cu perisoare
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii