Aperitiv cu branza si ardei

Pentru a prepara aceasta reteta de aperitiv cu branza si ardei, sunt necesare urmatoarele ingrediente: branza, ardei, oua, unt, faina, maline, albusuri fierte, praf de copt.

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 2 lingurite delikat
  • 250 g unt
  • 300 g faina
  • 50 g masline
  • ½ praf de copt
  • 3 ardei (de 3 culori diferite)
  • 200 g branza tare de oaie sau de vaca
  • 4 albusuri fierte

Mod de preparare

Se ia o forma de chec sau una patrata, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina sau se foloseste hartie de copt. Separi ouale, iar untul il freci cu 2 lingurite delikat. Se adauga cate un galbenus, se amesteca bine, se cerne faina si se pregateste praful de copt.

Peste crema de unt se adauga faina si albusurile batute spuma. Se amesteca usor si se pun ardeii taiati bucati potrivite cu branza taiata cubulete, cu maslinele si albusurile taiate felii. Compozitia se toarna in tava si se lasa la cuptor 60 de minute.


Se serveste rece, taiata felii.Aperitivul se serveste cu salata.

Alte retete recomandate:

Biscuiti aperitiv

Aperitiv cu ficat de pui

Aperitiv cu ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...