Budinca din cascaval

Budinca din cascaval este un aperitiv delicios si sanatos. Cascavalul se curata de coaja; jumatate din cantitate se taie cuburi, iar restul se rade.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • margarina - 150 g
  • ulei - 50 ml
  • smantana - 200 g
  • cascaval - 400 g
  • lapte - 1
  • 200 l
  • pesmet 100 g
  • oua - 5 bucati
  • faina - 200 g
  • sare

Mod de preparare

Budinca din cascaval este un aperitiv delicios si sanatos. Cascavalul se curata de coaja; jumatate din cantitate se taie cuburi, iar restul se rade. Laptele se fierbe si se raceste. Faina se cerne. Ouale se spala; se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat spuma. Faina se amesteca cu 500 ml lapte rece si se toarna peste 100 g margarina incalzita. Se adauga restul de lapte si se fierbe la foc mic. Compozitia obtinuta se raceste. Pesmetul se rumeneste putin in ulei. Compozitia se amesteca cu galbenusurile de ou, sare, cascavalul (ras si

cuburi) si albusurile batute spuma. intr-o tava unsa cu 25 g margarina si tapetata cu pesmet se toarna compozitia si se introduce la cuptor la temperatura moderata, timp de 30 de minute.

Budinca din cascaval se serveste calda, cu smantana deasupra.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca