Bulgarasi de orez

Bulgarasii de orez constituie un excelent aperitiv. Se prepara din orez, smantana, oua, cascaval si unt.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana orez
  • 1 galbenus
  • 1 lingura smantana
  • pesmet
  • sare
  • 1 cubulet unt
  • 50 gr cascaval

Mod de preparare

Se fierbe orezul in apa cu sare. Dupa ce a fiert, se acopera cu un capac si se lasa sa se umfle. Se rastoarna apoi pe un platou si se lasa la racit. Se formeaza cu mana bulgarasi de orez, de marime potrivita. Se prepara o crema din galbenus si smantana si se tavalesc bulgarasii prin aceasta. Se dau apoi prin pesmet si se asaza intr-un vas de yena tapetat cu hartie de copt. Se presara cascaval ras deasupra si se lasa la rumenit 10 de minute.


Alte aperitive:
Chiftele
Ciuperci umplute
Ciuperci la cuptor

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa