Cascaval de casa din branza de oi

Pentru cascaval de casa din branza de oi se pune laptele in cratita la fiert, apoi, cand aproape da sa fiarba, punem branza in lapte ca sa o mai scoacem o data.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 l lapte dulce
  • 2 kg branza de vaci
  • 400 g branza de oi framantata
  • 2 oua
  • 300 g unt sau
  • margarina
  • o lingura de bicarbonat.

Mod de preparare

Pentru cascaval de casa din branza de oi se pune laptele in cratita la fiert, apoi, cand aproape da sa fiarba, punem branza in lapte ca sa o mai scoacem o data. Dupa ce s-a ales branza de zer, punem la scurs intrun tifon si lasam pana se scurge bine. Branza scursa o dam prin masina de carne, apoi o amestecam cu ouale, branza de oi sau branza de burduf din comert, untul si bicarbonatul. Lasam compozitia sa stea timp de sase pana la sapte ore, apoi o punem intr-un vas cu fundul dublu. Punem vasul pe plita la foc domol, invartim cu lingura de lemn pana compozitia devine fluida si se leaga de lingura, atunci este gata si, calda, o punem in forme de plastic, dupa care dam la racit.


Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa