Chiftelute din nuci, alune si migdale

Chiftelute din nuci, alune si migdale ar parea la prima vedere un desert :), dar nu-i :). Este o reteta de aperitiv defapt, un aperitiv deosebit, chiftelute fara carne :).

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 60 g alune padure
  • 60 g nuci
  • 60 g migdale
  • 85 g pesmet
  • 115 g cascaval (afumat)
  • 1 ou
  • 7 lg lapte
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • 1 lgt boia ardei
  • 1 ardei rosu (copt)
  • sare dupa gust
  • putin piper (optional)

Mod de preparare

Se pun in vasul robotului cu lama S alunele de padure, nucile si migdalele. Se mixeaza la viteza mare pana toate s-au maruntit. Apoi se adauga ceapa si ardeiul. Eu am folosit ardei copt. Se mai mixeaza pana se omogenizeaza compozitia.
Se scoate aceasta compozitie intr-un bol si se adauga peste celelalte ingrediente (cascavalul se da inainte pe razatoarea mica).
Amestecam totul pana obtinem o pasta omogena.
Cantitatea de lapte poate varia, intre 5-8 linguri, in functie de compozitie. Daca vi se pare mai uscata mai adaugati putin lapte.
Compozitia finala trebuie sa fie moale dar ferma, astfel incat sa se poata lucra usor cu ea.
Se ia din compozitie cu o lingurita, se formeaza cu mainile chiftelute rotunde si se aseaza in tava, pe hartie de copt.
Dupa 8-10 chiftelute formate, e indicat sa va spalati mainile, ca sa lucrati mai usor.
Se dau chiftelutele la cuptor la foc mediu pentru 15-20 de minute, pana sunt rumenite.

Cu ajutorul functiilor"REHEAT" si "KEEP WARM" se pot pastra chiftelele calde sau se pot incalzi daca vrem sa le servim a doua zi.


Le servim reci ca si aperitiv, sau calde langa o garnitura.

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura bicolora cu cirese

Aromată, colorată și de sezon, o prăjitură care pe noi ne-a cucerit.

Desert prajitura bicolora cu cirese
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca