Pentru sosul alb, se prajeste putin faina cu untul, se stinge cu si se amesteca continuu ( cu telul) sa nu faca cocoloase, pana se leaga. Se raceste.
Pentru sosul alb, se prajeste putin faina cu untul, se stinge cu si se amesteca continuu ( cu telul) sa nu faca cocoloase, pana se leaga. Se raceste. I Se da gust cu sare, piper, nucsoara.
Se taie rosiile bucati mici, iar ceapa se taie marunt. Se caleste in doua linguri de ulei, se adauga usturoiul, rosiile, busuiocul taiat marunt si oregano. Se da gust cu sare si piper. Se fierbe la foc iute 10 minute pana se leaga bine sosul.
Se unge cu ulei un vas termorezistent in care se intind doua linguri de sos alb. Pe fiecare clatita se intinde cate o lingura de sos alb peste care se presara telemea de oaie, se impaturesc clatitele in patru ca o batista si se asaza pe rand in vas in asa fel ca sa se acopere un ape alta cate putin. Dupa ce se aranjeaza toate, se acopera cu sosul de rosii peste care se presara bucati mici rupte de mozzarella. Se da la cutorul preincalzit (200°C) pentru 25 – 30 de minute.
Alte aperitive recomandate:
Cornulete
Rulada de spanac
Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa