Clatite cu malai si branza

Clatitele cu malai si branza sunt aperitive simple si delicioase. Se mixeaza ouale, se adauga faina, sarea, bicarbonatul si laptele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l de lapte
  • 5-6 linguri de malai
  • 4 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 4 oua
  • o lingurita de bicarbonat alimentar
  • Pentru umplutura:
  • branza cremoasa (cu smantana)
  • o legatura de marar.

Mod de preparare

Clatitele cu malai si branza sunt aperitive simple si delicioase. Se mixeaza ouale, se adauga faina, sarea, bicarbonatul si laptele. La final se adauga si malaiul. Se mai completeaza cu lapte sau cu malai, daca mai e nevoie; compozitia trebuie sa fie mai groasa decat la comunele clatite.

Se prajesc intr-o tigaie unsa cu ulei.

Mararul se toaca marunt si se amesteca cu branza si cu aceasta compozitie le umplem.

Daca vreti sa faceti si desert de clatite cu malai si branza, puneti zahar in aluat si umpleti-le cu dulceata.


Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv "Taci si inghite"

Acum cateva zile a pus Gaby pe Facebook un link cu o reteta: "Taci si inghite". Am tacut si am inghitit in sec, ce...

Aperitiv "Taci si inghite"
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca