Clatite cu malai si branza

Clatitele cu malai si branza sunt aperitive simple si delicioase. Se mixeaza ouale, se adauga faina, sarea, bicarbonatul si laptele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l de lapte
  • 5-6 linguri de malai
  • 4 linguri de faina
  • un praf de sare
  • 4 oua
  • o lingurita de bicarbonat alimentar
  • Pentru umplutura:
  • branza cremoasa (cu smantana)
  • o legatura de marar.

Mod de preparare

Clatitele cu malai si branza sunt aperitive simple si delicioase. Se mixeaza ouale, se adauga faina, sarea, bicarbonatul si laptele. La final se adauga si malaiul. Se mai completeaza cu lapte sau cu malai, daca mai e nevoie; compozitia trebuie sa fie mai groasa decat la comunele clatite.

Se prajesc intr-o tigaie unsa cu ulei.

Mararul se toaca marunt si se amesteca cu branza si cu aceasta compozitie le umplem.

Daca vreti sa faceti si desert de clatite cu malai si branza, puneti zahar in aluat si umpleti-le cu dulceata.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...