Fondue de cascaval

Taie coaja cascavalurilor si taie-i felii subtiri. Taie in doua catelul de usturoi si unge bine vasul cu el. Toarna vin si adauga amidon. Fierbe-l si

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g Emmentaler
  • 400 g Comte
  • 400 g Beaufort
  • 1 catel de usturoi
  • 100 ml vin la alegere
  • 1 lingura amidon
  • 500 g paine de casa sau 2 baghete mai uscate
  • putina tuica de cirese
  • piper

Mod de preparare

Taie coaja cascavalurilor si taie-i felii subtiri. Taie in doua catelul de usturoi si unge bine vasul cu el. Toarna vin si adauga amidon. Fierbe-l si adauga cascavalul. Amesteca bine cu o lingura de lemn, pana cand se topeste cascavalul. Foloseste piper din belsug. Amesteca bine si in ultimul moment adauga tuica de cirese. Aseaza vasul pe un incalzitor de masa si serveste-l imediat cu cuburi mari de paine. Intotdeauna cand prepari fondue ai nevoie de trei tipuri de cascaval si in jur de 200 g/persoana.
Alte retete culinare

Ardei umpluti

Musaca de vinete

Pulpe de pui la cuptor

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...