Gogosele aperitiv cu crema de branza - Gougeres

Gougeres sunt de fapt niste gogosele din aluat de ecler dar fara zahar, gogosele care pot fi umplute cu crema de branza si verdeturi. Un aperitiv festiv deosebit.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 120 ml lapte
  • 115 g unt taiat cubulete
  • 120 ml apa
  • jumatate lingurita sare
  • 200 g faina
  • 4 oua plus unul pentru uns
  • pentru umplutura:
  • 200 g branza gruyere
  • cateva frunzulite de patrunjel
  • busuioc
  • chives.

Mod de preparare

Punem pe foc laptele cu apa, untul si sarea la foc mare, cand incep sa fiarba, reducem focul si adaugam faina deodata toata. Amestecam bine cu lingura de lemn si mai lasam pe foc amestecand tot timpul cam 2 minute pana vedem ca pe fundul vasului ramane o urma albicioasa.
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca complet.
Adaugam ouale unul cate unul, il adaugam pe urmatorul abia dupa ce primul a fost incorporat complet. Cu un pos sau cu doua linguri, formam mici gogosele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu oul batut.
Dam tava la cuptor pentru 30-35 de minute pana devin aurii. Atentie, in primele 15-20 de minute nu se deschide cuptorul sub nici o forma. Dupa 15 minute se reduce focul. Inainte sa oprim focul, este bine sa rupem o gogosica in jumatate pentru a vedea daca sunt uscate in interior, daca aluatul este moale, mai trebuiesc lasate. Dupa ce am oprit focul, cu un scobitor intepam fiecare gougere in parte pentru a ajuta aburul sa iasa si le lasam in cuptor sa se raceasca complet. In felul asta nu riscam sa se dezumfle.
Spargem micile gougeres cu ajutorul posului pe fundul acestora si le umplem cu amestecul de branza si verdeturi. Cand le servim, presaram un praf fin de piper cayene pentru un plus de savoare.
O alta varianta ar fi sa amestecam branza razuita direct in aluat, formam gougeres, le ungem cu ou, presaram pe deasupra un pic de cascaval sau parmezan si le dam la cuptor.


Servim gogoselele umplute cu crema de branza pe platoul de aperitive.
Mai multe retete, pe:http://pasiunilealynei.wordpress.com/

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorba de salau

  Daca este salau proaspat, putem sa punem si de o ciorba buna !!! Pentru aceasta aceasta ciorba, m-am inspirat din...

Ciorba de salau
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca