Minitarte cu ceapa prajita si pere

Se taie ceapa si para in bucatele mici. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa care se prajeste pana se ingalbeneste (10 min). Se adauga a

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 12 minitarte: o ceapa mare
  • o jumatate de para mare
  • 1-2 linguri de ulei
  • 120 g branza capra
  • foi de placinta foarte subtiri

Mod de preparare

Se taie ceapa si para in bucatele mici. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se adauga ceapa care se prajeste pana se ingalbeneste (10 min). Se adauga apoi bucatelele de para si se continua prajirea inca 3-5 min, pana s-au inmuiat si perele. Separat, in formele de minitarte (sau tava cu forme de minitarte) se pun cate doua foi de placinta taiate in forma de patrat cu latura de 8-10 cm. Cu o lingurita se umplu formele cu compozitia de deasupra, iar pe deasupra se pune cate o jumatate de lingurita din branza de capra. Se dau la cuptor la 190C (375F) si se tin 20-30 min (pana ce foile de placinta se rumenesc).
Se servesc calde.

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...