Mozzarella impachetata

Indepartam coaja painii (eu am facut din 6 felii de paine proaspat facuta (a mers oarecum mai greu). Cu o lingurita curatam rosiile de seminte si suc

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 felii mari de paine(pentru sandwich)
  • 250 g mozzarella
  • 2 rosii
  • 3 rosii uscate
  • in ulei
  • 200 ml lapte
  • 4 oua
  • pesmet
  • faina
  • ulei de arahide pentru prajit

Mod de preparare

Indepartam coaja painii (eu am facut din 6 felii de paine proaspat facuta (a mers oarecum mai greu).

Cu o lingurita curatam rosiile de seminte si sucul/lichid in care stau semintele, si le taiem cubulete.

Tocam marunt si rosiile uscate.

Feliem mozzarella si le uscam tamponandu-le cu prosoape din hartie

(daca este cazul, la mine n-a fost nevoie).

Pe 3 dintre feliile de paine, am pus cate 1 lg rosii si 1 lgt de rosii uscate, 1-2 felii de mozzarella si apoi inca o lgt rosii.

Am acoperit cu alta felie de paine (fiecare din cele 3), am sigilat capetele trecandu-le prin faina, apoi prin apa si apoi iarasi prin faina (e interesant de testat si la cordon bleu, daca este la fel de eficient ).Facem operatiunea asta ca sa nu se desprinda la copt si sa curga umplutura.

Apoi trecem fiecare "pachetel” prin lapte (eu am sarit faza asta, ca painea era foarte proaspata si s-ar fi inmuiat prea tare), apoi prin ou si la urma prin pesmet.

Am prajit in ulei de arahide.
Pofta buna!

Reteta Mozzarella impachetata a fost propusa de PaulaM pe forum culinar.ro

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...