Pateuri aperitiv

Se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm. Se framinta telemeaua cu untul, faina, ouale, laptele s

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat: 1 kg. faina
  • 1/2 kg. untura (osinza) tocata prin masina de 2 ori
  • 1 pahar mic de apa calduta
  • drojdie si sare; pentru umplutura: 1/2 kg. telemea
  • 100 gr. unt
  • 2 linguri faina
  • 2 oua intregi
  • putin lapte si sare

Mod de preparare

Se prepara aluatul si se lasa sa se odihneasca 10 minute, apoi se intind foi subtiri de 1/2cm. Se framinta telemeaua cu untul, faina, ouale, laptele si sarea.

Se intinde foaia si se taie patrate de dimensiune potrivita, se umplu cu brinza si se dau la cuptor, care a fost inainte incins. Se lasa pina se rumenesc usor.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!