Placinta aperitiv

O placinta care poate fi servita atat la micul dejun, cat si ca un aperitiv, este bun de pus la pachet, ce mai, este perfect!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 650 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 400 ml lapte
  • 4 oua
  • 150 ml ulei
  • 1 lgt sare
  • 8 felii muschi file
  • 175 g crema telemea
  • gris pt tapetat tava
  • ierburi aromate
  • verdeturi Herbes de Provence

Mod de preparare

Se amesteca faina cu drojdia uscata, ouale batute, laptele caldut, uleiul si sarea. Va rezulta un aluat moale care nu trebuie framantat. Intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu gris, se pune jumatate din cantitatea de aluat, se unge cu crema de telemea, apoi se asaza feliile de sunca. Se toarna deasupra restul de aluat si se intinde cu grija. Se lasa la dospit o jumatate de ora. Se presara deasupra ierburi aromate si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca. 35-40 de minute, sau pana se rumeneste frumos deasupra si trece testul scobitorii. Se serveste atat calduta, cat si rece! Pofta buna!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Crumble de piersici

Au iesit 2 portii...2 portii pe care le-am mancat doar eu :D

Crumble de piersici
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca