Placinta aperitiv cu branza

Preincalzim cuptorul. Intr-un bol se amesteca cedarul cu smantana , apoi se lasa deoparte. Ungem cu ulei si tapetam cu faina o forma de placinta . Se

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200g de branza
  • jumate rasa
  • jumate taiata in bucati mici
  • 200 ml smantana
  • 500g aluat fraged
  • 1 kg cartofi fainosi
  • 2 cepe
  • 1 legatura de ceapa verde tocata gros
  • nucsoara
  • 1 praf de soia
  • 1 ou batut

Mod de preparare

Preincalzim cuptorul. Intr-un bol se amesteca cedarul cu smantana , apoi se lasa deoparte.

Ungem cu ulei si tapetam cu faina o forma de placinta .

Se intind doua treimi din aluat pe o suprafata presarata cu faina pana devine suficient de mare incat sa acopere toata forma si sa depaseasca marginile.

Asezam un strat de cartfofi peste aluat si se presara cu cateva bucati de branza, felii de ceapa si ceapa verde.

Asezonam cu sare, piper si boia. Mai asezam un strat de cartofi, continuam cu stratul de ceapa si branza apoi turnam jumate din cu branza .

Se repeta operatiunea cu inca doua straturi de cartofi, se apasa usor apoi se toarna deasupra restul de de smantana .

Intindem restul de aluat. Ungem marginile aluatului cu ou apoi asezam aluatul peste cartofi.

Se strang marginile si se taie excesul cu un cutit.. Se unesc, se ung marginile aluatului si se ung iar cu ou.

Se aseaza placinta pe o tava si se da la cuptor 30 minute.
Se serveste direct din forma

Alte placinte

Tarta cu mere

Placinta cu branza

Placinta cu mere

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Steluțe sărate a la Timea

Am rezistat tentațiilor dulci preparate de Timea, dar la sărături nu mă pot abține. Dacă anul trecut nu am reușit să...

Steluțe sărate a la Timea
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca