Rondele de clatite de sfecla cu crema de branza

Rondele de clatite de sfecla cu crema de branza este o reteta de aperitiv festiv, delicios si ingenios, perfect pentru orice petrecere sau sarbatoare.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250g faina alba
  • 4 sfecle rosii fierte
  • 2 oua
  • 200ml apa minerala
  • o cutie crema de branza cu smananta
  • 2 fire ceapa verde
  • 4 fire marar
  • 2 fire patrunjel
  • 1 ardei rosu

Mod de preparare

In primul rand se prepara clatitele de sfecla rosie.
Cele 4 sfecle rosii trebuie curatate de coaja si fierte, apoi pasate in blender pana devin un piure.
Faina se pune intr-un bol, se adauga ouale si putina sare, se amesteca, se adauga si piure-ul de sfecla si apa minerala, mixand continuu, astfel incat sa obtinem un aluat de consistenta aluatului de clatite.
Se prajesc clatitele pe rand si se lasa deoparte.
Crema de branza cu smantana se pune in blender alaturi de ceapa verde spalata si taiata rondele, marar si patrunjel si se paseaza bine. Se adauga sare sau suc de lamaie dupa gust.

Ardeiul rosu se spala si se taie bastonase. 
Se ia o clatita, se unge bine pe toata suprafata cu crema de branza, se adauga o felie de ardei pe partea din care incepem sa rulam, si se ruleaza bine.
Se repeta procedura pentru toate clatitele, dupa care se dau la frigider.


Rondelele de clatite de sfecla cu crema de branza se scot de la frigider si se taie bucati, servindu-se pe un platou alaturi de alte aperitive festive.

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...