Rulada cu cascaval, pate si muraturi

1. Cascavalul (eu am folosit brinza Gouda), dat pe razatoarea mica, se amesteca cu jumatate de pachet de unt (moale), pina devine o pasta omogena. Se

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 'foaie'
  • 300 de grame de cascaval sau brinza gen Gouda
  • jumatate de pachet de unt
  • piper (cine vrea)
  • Umplutura: 250 grame pate de ficat
  • un sfert de pachet de unt
  • citeva masline (negre)
  • un castravecior murat (sau doi mai mici)
  • gogosar (cam jumatate). Plus un ou sau doua (fierte bine)

Mod de preparare

1. Cascavalul (eu am folosit brinza Gouda), dat pe razatoarea mica, se amesteca cu jumatate de pachet de unt (moale), pina devine o pasta omogena.

Se aseaza aceasta pasta pe un celofan uns cu ulei de masline si se intinde cam in forma de dreptunghi, destul de lata (sa o putem rula macar de 2-3 ori).

2. Deasupra punem pate-ul amestecat cu piper (daca vreti), masline, unt (am pus vreun sfert de pachet, insa a doua oara cind am facut din nou rulada am pus in pate unt doar cit o nuca, in schimb am adaugat mustar; a iesit putin cam moale) si muratura (castraveciori si gogosari- sau ardei copti la borcan, scursi bine, daca nu avem gogosari)- dupa gust.

3. Peste pate punem un ou sau doua, fierte bine, taiate cubulete (evident,cu galbenus cu tot).

4. Se ruleaza si se da (cu celofan cu tot) la rece ptr o zi (eu l-am invelit si in folie de aluminiu).


Pofta buna!

Reteta Rulada cu cascaval, pate si muraturi a fost propusa de Gabriela Carmen pe forum culinar.ro

Alte retete de rulada gasiti aici:

Rulada din carne tocata,

Rulada de carne cu oua,

Rulada de curcan cu brinza

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...