Rulada cu pate de ficat

Rulada cu pate de ficat este un aperitiv delicios cu carne si legume. Se fierbe laptele cu untul, cascavalul si faina dupa care se ia de pe foc, se amesteca bine.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • o lingurita de sare
  • 60 g cascaval
  • 60 g unt sau margarina
  • 60 g faina
  • 6 oua
  • Umplutura:
  • paté de ficat
  • doua galbenusuri tari
  • o lingurita de mustar
  • piper
  • albusul tocat marunt
  • verdeata
  • un gogosar murat sau crud
  • un castravete murat tocat marunt

Mod de preparare

Rulada cu pate de ficat este un aperitiv delicios cu carne si legume. Se fierbe laptele cu untul, cascavalul si faina dupa care se ia de pe foc, se amesteca bine, adaugand cate un galbenus, apoi albusurile batute spuma si se coace in tava tapetata cu faina. Dupa ce s-a  copt, se rastoarna pe un prosop ud si se ruleaza. Dupa ce s-a racorit, se desface si se umple cu una sau doua cutii mici cu paté de ficat, doua galbenusuri tari, o lingurita de mustar, piper, albusul tocat marunt, verdeata, un gogosar murat sau crud si un castravete murat tocat marunt. Se infasoara rulada cu hartie si se da la frigider, timp de doua ore, pusa in punga de nylon.


Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa

Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...

Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasa
ReteteCulinare.RO

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii

Rulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...

Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii