Tarta cu branzeturi si sunca - Reteta video

Un preparat extrem de versatil. E bun si rece, dar si cald, perfect pentru orice moment al zilei, ca fel principal sau ca antreu!

Portii
8
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 3 linguri cu lapte
  • sare
  • 200 g faina
  • In plus:
  • fasole uscata sau linte pentru copt blatul
  • Umplutura:
  • cateva rosii uscate in ulei
  • 200 g sunca feliata
  • o ceapa rosie
  • marar tocat
  • 4 oua
  • cascaval
  • 50 g gorgonzolla
  • camembert
  • 200 g smantana de gatit
  • sare si piper

Mod de preparare

Daca nu ai ghicit, este vorba despre un quiche sau o tarta cu branzeturi si sunca, gustoasa si foarte aratoasa! In plus, poti face o gramada de combinatii si poti folosi ce ingrediente iti plac!


Pentru blat, ai nevoie de 100 gr unt moale, 1 ou, 3 linguri cu lapte, putina sare si 200 gr faina. In plus, iti mai trebuie fasole uscata sau linte pentru copt blatul.


Pentru umplutura, ai nevoie de cateva rosii uscate in ulei, 200 g sunca feliata, o ceapa rosie, o legatura de marar tocat, 4 oua, 125 g cascaval, 50 gr gorgonzolla, 125 gr camembert, 200 g smantana de gatit, sare si piper dupa gust.


Pentru prepararea blatului eu voi folosi un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!


 Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare.


Adauga laptele si mixeaza pana ingredientele sunt bine incorporate.


Intinde apoi aluatul intre doua hartii de copt, ca sa nu se lipeasca si sa fie mai usor de manevrat.


Transfera aluatul intr-o tava de tarta, cu tot cu foaia de copt de dedesubt, apoi taie marginile care depasesc tava.


Pune din nou deasupra foaia de copt, rastoarna fasolea uscata sau lintea si coace blatul la 180 de grade cam 30 de minute.


Cand este gata, indeparteaza hartia de copt si boabele si prepara umplutura.


Taie ceapa julien, iar feliile de sunca si rosiile uscate in cuburi.


Pune peste ele ouale batute, cascavalul dat pe razatoare si smantana. Rupe gorgonzola si camembertul in cubulete, apoi adauga sare si piper dupa gust.


 Rastoarna compozitia in tava, peste blat si pune totul la cuptor, tot la 180 de grade pentru 40-45 de minute, pana se incheaga bine.


Lasa tarta sa se raceasca putin inainte sa o tai felii.


Eu abia astept sa incerc o felie si sper sa iti placa si tie reteta mea!





Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone

Un preparat care urmareste structura clasica de lasagna: straturi bine delimitate cu sos delicios de carne, toate ascunse sub...

Risotto din quinoa la cuptor cu Delikat- Condimente pentru sarmale si branza Provolone
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca