Tarta cu dovlecel si telemea

Se framanta ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila si se baga pentru 30 min la frigider. Dovlecelul se curata si se taie bastonase, o ceapa m

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 120 g unt
  • 150 g faina
  • o lingurita sare
  • un galbenus
  • Umplutura:
  • 500 g dovlecel
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 250 gr. telemea
  • marar.

Mod de preparare

Se framanta ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila si se baga pentru 30 min la frigider. Dovlecelul se curata si se taie bastonase, o ceapa mai mare se caleste in putin ulei de masline, se adauga dovlecelul si se lasa pana e moale. Se unge si se tapeteaza cu faina o forma de tarta, se intinde aluatul si se lipesc bine marginile aluatului de forma, pentru ca sa nu se lase la cuptor; se intepa cu furculita si se coace cam 15 min. Se pune umplutura de dovlecel, iar deasupra se toarna 3 oua batute cu 3 linguri smantana mai groasa, 250 g telemea si marar prospat. Se mai coace aprox. 30 min


Se serveste calda sau rece ca si aperitiv ori gustare. Reteta Tarta cu dovlecel si telemea a fost propusa de micul pe forum culinar.ro.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Fasole păstăi cu sos de soia si bacon

• spalati si curatati bine fasolea verde • taiati baconul cubulete • cu ajutorul aparatului de

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftele de soia cu legume

Chiftele de soia cu legume
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos