Tarta cu dovlecel si telemea

Se framanta ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila si se baga pentru 30 min la frigider. Dovlecelul se curata si se taie bastonase, o ceapa m

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat fraged:
  • 120 g unt
  • 150 g faina
  • o lingurita sare
  • un galbenus
  • Umplutura:
  • 500 g dovlecel
  • 3 oua
  • 3 linguri smantana
  • 250 gr. telemea
  • marar.

Mod de preparare

Se framanta ingredientele pentru aluat, se formeaza o bila si se baga pentru 30 min la frigider. Dovlecelul se curata si se taie bastonase, o ceapa mai mare se caleste in putin ulei de masline, se adauga dovlecelul si se lasa pana e moale. Se unge si se tapeteaza cu faina o forma de tarta, se intinde aluatul si se lipesc bine marginile aluatului de forma, pentru ca sa nu se lase la cuptor; se intepa cu furculita si se coace cam 15 min. Se pune umplutura de dovlecel, iar deasupra se toarna 3 oua batute cu 3 linguri smantana mai groasa, 250 g telemea si marar prospat. Se mai coace aprox. 30 min


Se serveste calda sau rece ca si aperitiv ori gustare. Reteta Tarta cu dovlecel si telemea a fost propusa de micul pe forum culinar.ro.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!