Terina de Branza

Am taiat ardeiul marunt si l-am pus intr-un vas cu putina apa, fara sa fiarba, atat cat sa iasa un pic zeama (si sa nu-mi faca crema rosie). Am scurs

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g mozzarela (eu am pus branza telemea)
  • 2 cutii philadelphia
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei verde
  • marar
  • un pic de ceapa
  • 5 foi gelatina
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • seminte de doveac prajite (optional)

Mod de preparare

Am taiat ardeiul marunt si l-am pus intr-un vas cu putina apa, fara sa fiarba, atat cat sa iasa un pic zeama (si sa nu-mi faca crema rosie).

Am scurs bine ardeii. Am amestecat philadelphia cu marar, un pic de ceapa rasa, sare, piper, cimbru, am adaugat si ardeii.

Am inmuiat si dizolvat gelatina conform indicatiilor de pe plic si am adaugat-o la crema de branza - am amestecat bine.

Intr-o tava de chec am pus folie transparenta, apoi un strat de felii de telemea, crema de branza cu ardei si apoi ale strat de telemea.

Am acoperit-o cu folia de plastic, am presat un pic ca sa se aseze bine branzele si am dat la frigider pt 3h.

Se face foarte repede, este foarte buna la gust si estetic da bine.
Pofta buna!

Reteta Terina de Branza a fost propusa de camipl pe forum culinar.ro

Alte retete de aperitive cu branza gasiti aici:

Ardei umpluti cu pasta de branza si marar,

Crema de somon cu branza,

Branza de capra, gratinata, cu dulceata de zmeura

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Salata cu pastrav afumat

Cum ne-a picat un drum la Breaza,la aer ozonat si fiecare aduce ce gaseste prin camara,am zis sa prestez o...

Salata cu pastrav afumat
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca