Tofu prajit

Ciupercile uscate aromate se inmoaie in 2 dl apa aprox. ½ ora. Tofu taiat in cubulete de aprox. 1,5 x 1,5 cm se prajeste in ulei pana devine maro-

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g Tofu/ este mai bun cel afumat
  • 15 g ciuperci uscate aromate/ Shiitake
  • 20 g ghimbir proaspat
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de sos de soia
  • putin zahar
  • sare
  • piper
  • vegeta

Mod de preparare

Ciupercile uscate aromate se inmoaie in 2 dl apa aprox. ½ ora.

Tofu taiat in cubulete de aprox. 1,5 x 1,5 cm se prajeste in ulei pana devine maro-auriu. Se scoate tofu din ulei , iar in uleiul ramas prajim prima data ceapa rosie taiata in rondele pana devine sticloasa. Apoi adaugam ciupercile aromate foliate si ghimbirul , apoi asezonam cu sos de soia, piper, vegeta si foarte putin zahar. Prajim in continuare timp de 5 minute pe foc mediu. Adaugam tofu prajit si apa in care au fost inmuiate ciupercile. Fierbem sub capac timp de aprox. 10 minute. Luand jos capacul, amestecam continu pana se se indeasa.

Se poate folosi de catre vegetarieni ca fel de mancare separate, dar si se potriveste si ca garnitura la friptura de carne.
Alte retete

Dovlecei cu branza

Zacusca ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon

Ciorbă de fasole păstăi cu tarhon
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca