Tort aperitiv

Aceasta reteta de tort aperitiv este excelenta. Pentru a prepara acest aperitiv, trebuie sa pregatim trei feluri de creme.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 500g faina alba
  • 20 g drojdie proaspata
  • 300-500 ml. lapte dulce
  • 1\2 lingurita sare
  • 1\2 lingurita zahar
  • 1 ou
  • 2-3 linguri de unt topit
  • putin ulei la framintat
  • Pentru cele 3 paste :
  • I. smintina mai groasa
  • 100g sunca presata sau muschi
  • sare
  • piper
  • marar sau patrunjel tocat fin
  • II. pate de ficat 3-4 linguri
  • unt moale 2-3 linguri
  • sare
  • piper
  • III. brinza dulce sau cascaval ras fin 50g
  • unt moale 2-3 linguri
  • masline negre tocate 5-6 buc
  • 100 g de maioneza consistenta
  • cascaval ras mare
  • si pentru decor:
  • ardei gras divers colorat
  • masline
  • rosie
  • patrunjel frunze.

Mod de preparare

Aceasta reteta de tort aperitiv este excelenta. Pentru a prepara acest aperitiv, trebuie sa pregatim trei feluri de creme. Se pregateste maiaua dupa metoda cunoscuta. Pina creste maiaua, se pune faina cernuta intr-un vas, se face un cuib in mijloc si se pune sare , zaharul, oul si untul topit. Cind maiaua a crescut se pune in vasul cu faina si se amesteca , adaugind laptele caldut pina se obtine un aluat bun de framintat dar, mai moale decit cel de piine. Se framinta aluatul cu putin ulei daca se lipeste de miini cam 15-20 de minute. Se da apoi aluatul acoperit la dospit cam 1 ora. Se pregateste o cratita de 2kg, se unge cu unt si se tapeteaza cu faina. Se preincalzeste cuptorul. Cind e crescut, aluatului i se da forma de sfera si se puna in cratita. Se mai lasa acoperit sa creasca in forma cam 20-30 minute, apoi se da la copt. Esta gata cam in 40-45 de minute, depinde de cuptor si cind e auriu, deasupra. Se scoate din cuptor si se lasa la racit la temperatura camerei. Blatul, fiind rece se taie in 3 parti. Capacul de deasupra se taie in cuburi, acestea vor forma fata tortului. Se unge fiecare sectiune cu pastele obtinute, cea cu sunca presata ,apoi cea de pate si ultima cea de brinza, peste care se aseaza cuburile de aluat in mod "dezordonat". Se imbraca pe laterale tortul cu maioneza si cascavalul ras mare, iar deasupra, peste cuburile de aluat se spriteaza maioneza cu o punga si se orneaza dupa inspiratie si disponibilitati. Se tine la frigider pina la servire. Puteti folosi si alte paste din alte ingrediente dupa gusturi si preferinte.


Se serveste rece.

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Dulceata de coacaze rosii

Anul acesta am cules de la coacazul din curte 980 grame coacaze si pentru ca mai aveam in congelator o punga mai mica de anul...

Dulceata de coacaze rosii
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni