Aspic

1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand lichidul scade la mai pu

Timp pregatire
400 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • oase de vitel
  • sorici de porc
  • 4 oua
  • 2 cepe
  • telina
  • morocv
  • 200 ml vin
  • piper boabe
  • frunze dafin
  • tarhon
  • otet de vin
  • 1/2kg carne slaba de vita

Mod de preparare

1,5 kg oase vitel sau 700 g sorici de porc

Oasele sparte si oparite se pun la fiert in 5 litri apa rece. Se fierb pana cand lichidul scade la mai putin de jumatate. Atunci se strecoara si se pune din nou la fiert.
Pt. clarificarea aspicului se face in felul urmator:

Intr-o cratita cu smaltul intact se bat cu telul 4 albusuri. Se adauga 100ml apa rece, 2 cepe, o telina, un morcov taiat felii subtiri, 200 ml vin, 10 boabe de piper, 1/2 frunza de dafin, cateva fire de tarhon, o lingura de otet de vin, 1/2kg carne slaba de vita, tocata. Totul se amesteca bine. Peste acest amestec se toarna zeama de oase strecurata si racita pe jumatate, putin cate putin, amestecand neincetat. Se potriveste de sare. Amestecul se pune din nou la fiert la foc foarte mic, pana se coaguleaza albusul. Se incearca taria aspicului prin probarea a catorva picaturi puse pe o farfurie rece. Daca se intaresc imediat zeama este gata.

Daca nu, se continua fierberea. Dupa ce zeama este buna se strecoara, de preferinta prin etamina.

La nevoie aspicul intarit se pune din nou pe foc pt a putea glasa si altceva.

Se foloseste la prepararea aspicului si coniacul, dar daca nu e de buna calitate mai bine sa lipseasca.
La prepararea diverselor specialitati

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu crema de lamaie si caramel

Cum vă spuneam, acesta este cel de-al doilea tort pe care l-am pregătit pentru aniversarea nepoatei mele. Un tort simplu...

Tort cu crema de lamaie si caramel
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise