Boccelute de toamna

Boccelute de toamna este o reteta de aperitiv deosebit. Boccelutele umplue cu carne nu numai ca sunt foarte gustoase, dar sunt si aspectuoase.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g carne toata amestec(vita+porc)
  • 2 gogosari
  • 2cepe rosii
  • un morcov
  • o telina mica
  • 500g ciuperci proaspete Champignion
  • 50 g de cascaval
  • 6 foi de placinta
  • 50 ml ulei de masline
  • o legatura de patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • plante aromatice de la Provence
  • amestec de condimente (coriandru
  • maghiran
  • cimbru
  • foi de dafin
  • oregano
  • busuioc)

Mod de preparare

1. Se spala si se sterg legumele .,apoi se taie gogosarul in feliute subtiri, ceapa se taie julien, morcovul si telina se daui prin razatoarea mica ,ciupercile se curata de pielita, se spala si apoi se feliaza, verdeata se toaca marunt.
Se calesc legumele in ulei de masline ,iar atunci cand incep sa se inmoaie ,se adauga si carnea tocata. Se amesteca usor ,pana ce scade tot sucul lasat. Se sareaza si se condimenteaza, apoi la sfarsit se adauga si verdeata tocata.

2. Foile de placinta, asezate una peste alta ,se taie in patru parti egale, obtinand astfel 24 de bucati egale. Se suprapun cate doua, astfel incat colturile sa formeze o stea, apoi se pun in forme unse cu un pic de ulei si se pune cate o lingura de umplutura, deasupra se aseaza o felie subtire de cascacaval, apoi se prind usor cu codite de patrunjel sau foi de ceapa verde, legandu-se ca niste boccelute. Se pot lasa si nelagate. Se dau la cuptor, cca 15-20 de minute, pana ce foaia de placinta se rumeneste usor. Se servesc reci


1. Datorită celor 12 programe diferite de gătire, îndeplineşti de acum toate poftele familiei tale.
2.Datorită tehnologiei cu încălzire 3D, căldura acţionează uniform şi nu e nevoie să amesteci.




Boccelutele cu carne se servesc ca aperitiv rece pe masa de sarbatoare alaturi de alte aperitive.

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Salata de leurda

Se spala frunzele de leurda si se taie. Ouala se fierb tari. Se taie cubulete. Se pune maioneza, sare dupa gust si se amesteca.

Chiftelute frigarui

Pentru prepararea de chiftelute frigarui amestecaţi într-un castron carnea tocată cu ceapa tocată cât mai mărunt,...

Parteneri
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa