Budinca de creier cu sos

Budinca de creier cu sos este o mancare excelenta. Din creier putem face aperitive gustoase.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 creier mare de vaca
  • 5 albusuri
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 lingurita marar tocat
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
  • putina faina
  • Sosul :
  • 1 ceasca smintina
  • 1/2 ceasca lapte
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 lingura unt
  • putin marar tocat
  • sare

Mod de preparare

Budinca de creier cu sos este o mancare excelenta. Din creier putem face aperitive gustoase. Se fierbe creierul, se trece prin sita si se amesteca cu ceapa tocata si prajita in unt, cu mararul, sarea, piperul, pesmetul, iar la sfarsit cu albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma cu capac unsa cu unt si presarata cu faina (forma trebuie sa fie numai trei sferturi plina). Se pune la fiert intr-un vas cu apa timp de 45 minute. Sosul: se prajeste usor faina in unt si se stinge cu lapte. Se adauga smantana, mararul si sarea. Se lasa sa dea un clocot-doua.


Se serveste calda.

Coulis de capsuni

• adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii...

Negresa cu capsuni si menta

Gustoasa, usor de preparat si cu ingrediente putine

Cartofi la cuptor

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura Raffaello

O prăjitură care, odată preparată, se va cere repetată, atât de bună este! Iata Reteta de prajitura...

Reteta de prajitura Raffaello
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
ReteteCulinare.RO

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni

Prajitura Kiss cu spuma de capsuni