Budinca de creier cu sos

Budinca de creier cu sos este o mancare excelenta. Din creier putem face aperitive gustoase.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 creier mare de vaca
  • 5 albusuri
  • 2-3 linguri pesmet
  • 1 lingurita marar tocat
  • 1 ceapa
  • 1 lingura unt
  • sare
  • piper
  • putina faina
  • Sosul :
  • 1 ceasca smintina
  • 1/2 ceasca lapte
  • 1 lingura rasa faina
  • 1 lingura unt
  • putin marar tocat
  • sare

Mod de preparare

Budinca de creier cu sos este o mancare excelenta. Din creier putem face aperitive gustoase. Se fierbe creierul, se trece prin sita si se amesteca cu ceapa tocata si prajita in unt, cu mararul, sarea, piperul, pesmetul, iar la sfarsit cu albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma cu capac unsa cu unt si presarata cu faina (forma trebuie sa fie numai trei sferturi plina). Se pune la fiert intr-un vas cu apa timp de 45 minute. Sosul: se prajeste usor faina in unt si se stinge cu lapte. Se adauga smantana, mararul si sarea. Se lasa sa dea un clocot-doua.


Se serveste calda.

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!