Chek de carne

Carnea se toaca. Intr-o cratita se caleste ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a calit se adauga si carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoare

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne de porc
  • 4 cepe
  • usturoi
  • 5 oua
  • cimbru
  • marar
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Carnea se toaca. Intr-o cratita se caleste ceapa taiata marunt. Cand ceapa s-a calit se adauga si carnea tocata si se caleste pana isi schimba culoarea devenind din rosiatica albicioasa. Cand s-a racit acest amestec se pun 2 oua, sarea, piperul, cimbrul, mararul tocat marunt, usturoiul strivit, toate dupa gust. Intr-o tava dreptunghiulara in care se toarna un stratulet de ulei, se pune jumatate din compozitie si se intindem in strat uniform. Celelalte 3 oua, fierte in prealabil, se curata si se taie in jumatate. Se asaza in tava apoi se acopera cu restul de compozitie Dupa ce s-au aranjat marginile, se inteapa din loc in loc cu furculita sa se patrunda compozitia. Se da la cuptor cam 30 minute (pana se coace) ungand din cand in cand cu uleiul din tava.
Se lasa sa se raceasca bine si se taie felii care se pot pune pe un platou alaturi de alte aperitive .

Se poate servi si calda cu garnitura de cartofi prajiti, piure, natur, pilaf, varza calita

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitiv crochete de cartofi -Perkedel Kentang

Crochete de cartofi cu ardei gras originare din Indonesia...sunt foarte usor de preparat si sunt foarte gustoase...Merita sa...

Aperitiv crochete de cartofi -Perkedel Kentang
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca