Chiftele daneze

Se amesteca carnea cu sare, piper, ou si ceapa. Se adauga treptat lichidul (pentru care ati optat). Se amesteca cu faina. Se pune carnea in frigider

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250-250 gr carne tocata de vita si de porc (sau doar 500 gr dintr-un fel)
  • 100 ml faina
  • 200-300 ml de lichide: apa
  • lapte sau supa rece
  • 1-2 albus de ou sau 1 ou intreg
  • 1
  • 5 lingurita de sare
  • 5 lingurita de piper
  • 1-2 ceapa taiata marunt
  • unsoare (pentru prajit)

Mod de preparare

Se amesteca carnea cu sare, piper, ou si ceapa. Se adauga treptat lichidul (pentru care ati optat). Se amesteca cu faina. Se pune carnea in frigider cca 10 minute. Daca considerati ca este prea tare se mai poate adauga din lichid. Se incalzesc in tigaie 250gr de unsoare. Se pune o lingurita in ea. Cu aceasta lingurita se formeaza cate o chiftea alungita. Se pune tigaia inapoi pe foc, dupa ce se pun chiftelele in ea si se lasa cca 1 minut sa se prajeasca la foc mare. Dupa care se mai tin cca 5 minute sa se inmoaie. Se intorc si se prajesc si pe cealalta parte.

Se mai poate prepara si in felul urmator:

Se adauga la compozitia de mai sus condimente Provence, cuburi de jumatate de ardei verde si jumatate de castravete.

Sau la o alta varianta se pot adauga 2 lingurite de patrunjel tocat marunt, 2 lingurite de salvie sau busuioc, cimbru si 1 catel de usturoi.

Sau alta varianta: cand la ingredientele de baza se amesteca 150-200 gr de morcov taiat marunt sau pastarnac.
Alte retete recomandate

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...