Se amesteca carnea cu sare, piper, ou si ceapa. Se adauga treptat lichidul (pentru care ati optat). Se amesteca cu faina. Se pune carnea in frigider
Se amesteca carnea cu sare, piper, ou si ceapa. Se adauga treptat lichidul (pentru care ati optat). Se amesteca cu faina. Se pune carnea in frigider cca 10 minute. Daca considerati ca este prea tare se mai poate adauga din lichid. Se incalzesc in tigaie 250gr de unsoare. Se pune o lingurita in ea. Cu aceasta lingurita se formeaza cate o chiftea alungita. Se pune tigaia inapoi pe foc, dupa ce se pun chiftelele in ea si se lasa cca 1 minut sa se prajeasca la foc mare. Dupa care se mai tin cca 5 minute sa se inmoaie. Se intorc si se prajesc si pe cealalta parte.
Se mai poate prepara si in felul urmator:
Se adauga la compozitia de mai sus condimente Provence, cuburi de jumatate de ardei verde si jumatate de castravete.
Sau la o alta varianta se pot adauga 2 lingurite de patrunjel tocat marunt, 2 lingurite de salvie sau busuioc, cimbru si 1 catel de usturoi.
Sau alta varianta: cand la ingredientele de baza se amesteca 150-200 gr de morcov taiat marunt sau pastarnac.
Alte retete recomandate
Incearca o reteta usoara de cheesecake fara coacere cu mure si matcha – un desert rafinat, colorat natural, cu gust...
Cheesecake cu mure si matcha - reteta fara coacere, usoara si delicioasaRulouri delicate din dovlecei umplute cu crema de branza si coapte in sos aromat de rosii – o reteta italiana usoara,...
Rulouri de dovlecei cu branza la cuptor, in sos de rosii