Cornuri cu tocatura de carnuri si verdeata

Se pune drojdia cu o lingura de faina si o lingura de apa calda intr-un castron sa dospeasca. Faina se pune in lighea se face la mijloc o gaura in car

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 2 linguri untura sau margarina
  • o jumatate de lingurita de sare
  • 1 lingurita de piper negru macinat
  • 1 cub de drojdie de bere cnorr (42 g)
  • 250 gr carne tocata de porc mai slaba
  • 200 g ficat de porc

Mod de preparare

Se pune drojdia cu o lingura de faina si o lingura de apa calda intr-un castron sa dospeasca. Faina se pune in lighea se face la mijloc o gaura in care se pune untura si pe margini se presara sarea si piperul. Cand maiaua a crescut se diluiaza cu cateva linguri de apa cada si se toarna in gaura din faina si 50 ml apa calda si se incepe plamaditul. Daca mai este necsar se mai toarna apa calda, dar sa fim atenti sa nu turnam prea multa. Aluatul este bun cand nu se mai prinde de mana. In caz ca se prinde mai adaugam catv linguri de faina. Se lasa sa dospeasca 30-40 minute.

In acest timp facem tocatura din carnea si ficatul trecut prin masina cu gauri potrivite, Se toaca verdeata, cate o legatura de ceapa verde, una de usturoi una de amrar si patrunjel. Se amesteca bine si se condimenteaza cu condimente de carnati. se caleste in unt pana incepe carnea sa isi schimbe culoarea. se lasa sa se raceasca. Unora le place a aceasta compozitie sa fie dreasa cu cascaval ras.

Se portioneaza aluatul in 8 portii si din fiecare se face cate o foaie subtire care sa ia forma unui trunchi de triunghi echilateral, La circa 1 cm de fiecare latura se aseaza tocatura si se ruleaza, avand grija sa se lipeasca larurile si apoi aducandu-se varfurile in semicerc. Se pun pe tava unsa cu margarina si acoperita cu un praf de faina. Se da la cuptor circa 40-45 minute la foc iute, la inceput, circa 3-5 minute dupa care se da focul la mediu.
Se servesc simple ca aperitive cu tuica sau palinca alaturi ce alte aperitive pe post de painisoare.

Seara merg alaturi de o bere rece.

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Parteneri
Bucataras.RO

Reteta de prajitura de post cu mere

Va prezint o reteta de prajitura de post, cu mere! Este o prajitura frageda si gustoasa! Ca si ingrediente, sunt necesare:...

Reteta de prajitura de post cu mere
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa