Creier pane

Creierul se tine o ora in apa rece, apoi se spala si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se scoate dupa zece minute, se raceste si se curat

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 creier de vaca
  • 4 linguri de pesmet
  • 2 linguri de faina
  • 2 oua
  • 1 ceasca de ulei
  • sare
  • 1 salata verde
  • 1 lamaie

Mod de preparare

Creierul se tine o ora in apa rece, apoi se spala si se pune la fiert in apa calda cu putina sare. Se scoate dupa zece minute, se raceste si se curata de pielite. Se taie felii groase care se dau prin faina, apoi prin ou si prin pesmet. Creierul astfel pregatit se prajeste in ulei incins si se asaza pe un platou decorat cu frunze de salata verde. Peste feliile de creier pane se stoarce lamaie.

Se serveste cu garnitura de ciuperci sau de cartofi prajiti si cu salata de rosii picanta.

Alte retete usoare:

Ciuperci pane

Salata de vinete si dovlecei

Zacusca cu ciuperci

Tort de inghetata cu caise si ciocolata alba

Am pregatit un tort racoritor cu fructe de sezon.

Placinta cu dovlecei

O placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!

Tocanita ungureasca de pui cu cartofi

O mancare gustoasa pe timpul rece

Parteneri
Bucataras.RO

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sunca

Rulouri din piept de curcan cu ciuperci si sunca
Gustos.RO

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala. Descopera cum sa prepari gem de caise sanatos si delicios fara zahar...

Gem de caise fara zahar. Reteta simpla si naturala.
ReteteCulinare.RO

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa