Ficat in aspic

Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr ficat
  • 1 fir de cuisoare
  • 4 boabe de piper
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • 200 g aspic

Mod de preparare

Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte.

Se pune la fiert intr-o cratita apa cu un fir de cuisoare, piperul, frunza de dafin si sare. Cind apa clocoteste, se da drumul ficatului si se lasa sa fiarba vreo zece minute. Se incearca daca este gata apasand cu o furculita in partea mai groasa a ficatului; daca nu iese singe sau apa inrosita, ficatul este suficient de fiert.

Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se lasa sa se raceasca in apa.

Dupa ce s-a racit, se taie in felii de grosimea degetului. Se asaza frumos pe farfurie, iar deasupra se toarna aspicul.

Operatia aceasta se face la rece si pe masa unde se va lasa aspicul sa se raceasca.

Farfuria nu mai trebuie miscata, caci altfel se misca ficatul si se strica ordinea facuta la inceput.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Mazare la cuptor

Tocana de ciuperci de padure

Paine cu cascaval si ciuperci

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...