Ficat in aspic

Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr ficat
  • 1 fir de cuisoare
  • 4 boabe de piper
  • 1 frunza de dafin
  • sare
  • 200 g aspic

Mod de preparare

Se spala ficatul, se curata cu grija ca sa nu ramana nici o urma de fiere, care poate amari pateul. Ca sa fie alb, se tine ficatul citeva ore in lapte.

Se pune la fiert intr-o cratita apa cu un fir de cuisoare, piperul, frunza de dafin si sare. Cind apa clocoteste, se da drumul ficatului si se lasa sa fiarba vreo zece minute. Se incearca daca este gata apasand cu o furculita in partea mai groasa a ficatului; daca nu iese singe sau apa inrosita, ficatul este suficient de fiert.

Se da cu cratita cu tot la o parte, se acopera si se lasa sa se raceasca in apa.

Dupa ce s-a racit, se taie in felii de grosimea degetului. Se asaza frumos pe farfurie, iar deasupra se toarna aspicul.

Operatia aceasta se face la rece si pe masa unde se va lasa aspicul sa se raceasca.

Farfuria nu mai trebuie miscata, caci altfel se misca ficatul si se strica ordinea facuta la inceput.
Pofta buna!

Alte retete culinare

recomandate:

Mazare la cuptor

Tocana de ciuperci de padure

Paine cu cascaval si ciuperci

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob usor de pui

Drob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis

Parteneri
Bucataras.RO

Biban fript cu legume

N-am sa va spun nici ca am mai multa energie, nici ca daram muntii, cum zice Bahmuteanca in reclama la tigaile Dry cooker, ci...

Biban fript cu legume
Gustos.RO

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
ReteteCulinare.RO

Altfel de Cozonac cu Nuca

Altfel de Cozonac cu Nuca